-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România

Must read

Comentarii recente

Medicii și paramedicii din Republica Moldova, care au oferit ajutor colegilor din Iași în lupta cu pandemia de COVID-19, au fost decorați cu Ordinul „Meritul Sanitar” la sfârșitul misiunii umanitare din România.

Este vorba despre o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova care, timp de două săptămâni, a ajutat la tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la Spitalul Modular din Lețcani.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria municipiului Iași, cadrele medicale din Republica Moldova au primit Ordinul „Meritul Sanitar”, la 1 noiembrie 2021, la sfârșitul misiunii umanitare, „drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi”, transmite infoprut.ro.

La rândul său, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, și-a exprimat regretul că nu a putut participa la ceremonia emoționantă și „le-a mulțumit din inimă medicilor frați din Basarabia”.

În context, edilul a salutat noua echipă de medici și paramedici din Republica Moldova care a ajuns, luni, la Iași, pentru a ajuta personalul medical de acolo în lupta cu pandemia.

Amintim că Republica Moldova a venit în sprijinul României și a trimis, la 18 octombrie 2021, o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici peste Prut pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID. Însă, o dată cu încheiere acestei misiuni la 1 noiembrie 2021, Republica Moldova a continuat să ofere ajutor și a trimis în România alți 20 de medici și asistenți medicali, dar și 7 paramedici.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri