-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Ion Păduraru – candidatul desemnat de preşedintele Timofti la funcţia de prim-ministru

Must read

Comentarii recente

timofti paduraruIon Păduraru – candidatul desemnat de preşedintele Timofti la funcţia de prim-ministru
Candidatul desemnat de şeful statului la funcţia de prim-ministru este Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Preşedintelui.

Nicolae Timofti a confirmat oficial informaţia acum câteva clipe, la Reşedinţa Prezidenţială de la Condriţa. Astfel, şeful statului a respins repetat candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Domnul Ion Păduraru se autorizează să întocmească programul de guvernare şi lista cabinetului de miniştri, pe care să o prezinte Parlamentului în viitorul apropiat. Am luat această decizie într-un context de situaţii deloc uşoare pentru Republica Moldova”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

Şeful statului a precizat că a decis să înainteze singur candidatul, aşa cum îi permite dreptul constituţional, după ce majoritatea parlamentară formalizată s-a destrămat şi PD a respins cererea de reconfirmare a semnăturilor.

„Când am ales candidatul am reieşit din faptul că coaliţia majoritară formată nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiindcă din cei 56 de deputaţi semnatari, şapte s-au retras. Curtea Constituţională a decis că majoritatea absolută, adică mai mult de 51 de deputaţi, au drept la înaintarea candidatului. Iar ei au 48 de voturi. În această situaţie, am propus să îmi prezinte reconfirmarea semnăturilor, însă nu s-a întâmplat acest lucru şi aşa am decis că dispun de dreptul constituţional să înaintez un candidat după alegerea mea”, a adăugat preşedintele.

Totodată, Nicolae Timofti a vorbit despre noul candidat la funcţia de premier. „Îl cunosc demult pe domnul Păduraru, a activat în multe domenii, mai mult în justiţie, are capacităţi de manager, de organizator. Este un om cu iniţiativă, gândeşte la nivel statal şi eu sunt absolut convins că îndeplineşte toate condiţiile de integritate. O să aibă de muncit foarte mult. Am convenit să formeze Guvernul din oameni competenţi în domeniile lor. Mulţi parlamentari îl cunosc şi sper că îi vor acorda votul de încredere, pentru a-şi începe activitatea în cel mai scurt timp”, a punctat şeful statului.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri