-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

16 ianuarie, ora 11:00 – o nouă mobilizare în PMAN, după ce Timofti a capitulat în faţa lui Plahotniuc; Andrei Năstase: Cercul s-a închis, poporul a rămas singur în faţa mafiei

Must read

Comentarii recente

simbol mabilizareMâine, 16 ianuarie, ora 11:00, întreaga societate este chemată la un nou protest de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, după ce preşedintele Nicolae Timofti a cedat şi a desemat candidatul PD la şefia Guvernului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, care afirmă că „poporul a rămas, din nou, singur în faţa mafiei”.

„Instituţia prezidenţială se află în continuare în captivitate. Nedesemnarea oligarhului Plahotniuc la funcţia de premier este meritul oamenilor de bună credinţă şi a partenerilor externi, pentru că deja e clar că mai puţin a domnului Timofti. Sub presiune populară, Nicolae Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc, însă ulterior, după cum ştim din surse, a fost chemat la cabinet şi somat să capituleze în faţa mafiei. Soluţia lui Timofti era Ion Sturza sau Maia Sandu, adică o candidatură independentă, necontrolată de oligarhie şi capabilă să scoată ţara din impas. Iată că preşedintele a preferat să desemneze o candidatură din anturajul oligarhului”, a comentat Andrei Năstase desemnarea PD-istului Pavel Filip, unul dintre apropiaţii lui Plahotniuc.

„Cercul s-a închis, iar poporul a rămas singur în faţa mafiei criminale. De aceea anunţăm mâine, la ora 11:00, o amplă acţiune de protest în PMAN. Facem apel la întreaga societate, la oamenii de bună credinţă, la intelectualitate, medici, scriitori, ingineri, tineri, să se pătrundă de importanţa momentului, să se organizeze şi să vină mâine, la 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Andrei Năstase, la Jurnal TV.

Potrivit preşedintelui CMAN, candidatura lui Pavel Filip este una dintre cele mai periculoase, în ciuda aparenţelor. „Această candidatură e garnitura lui Plahotniuc şi una dintre cele mai periculoase, cu faţă de mioară şi în spate – lup. Să nu uităm ce a făcut la Registru şi de afacerile şi averile lui dubioase”, a adăugat Andrei Năstase.

„Altă cale nu există. Populaţia trebuie să se organizeze şi să iasă mâine în stradă, pentru că mafia criminală face tot posibilul ca să se instaleze pentru încă trei ani la treucă. Trebuie să ne salvăm ţara şi viitorul”, a conchis preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.

În context, Andrei Năstase a îndemnat partenerii externi ai ţării „să nu susţină metodele şi soluţiile imorale ale oligarhiei”.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri