videanuAdriean Videanu, retinut de DNA in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica; acuzatia – complicitate la abuz in serviciu

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost retinut joi seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru complicitate la abuz in serviciu, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. El a fost audiat la DNA timp de mai multe ore, fiind citat in dosarul disjuns din cel in care a fost trimisa in judecata Alina Bica, fost sef al DIICOT.

Adriean Videanu a fost scos incatusat din sediul central al DNA, pentru a fi dus in centrul de arest al Politiei Capitalei. El nu a facut declaratii presei. Videanu va fi dus, vineri, la instanta suprema, cu propunerea de arestare preventiva.

Fostul ofiter de politie judiciara Florentin Mihailescu, care a consiliat-o pe Alina Bica in mandatul la sefia DIICOT, a fost retinut de procurorii anticoruptie, potrivit Mediafax.
Mihailescu a fost adus la DNA, joi, pentru a da declaratii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel incat acesta sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.
Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.
Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, in mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 actiuni care valorau 277.000 lei, detinute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, potrivit surselor citate.

Sechestrul asupra actiunilor sale a fost pus in dosarul in care Videanu este cercetat de DIICOT, alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si obtina foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin instrainarea lor.

Astfel, a ramas fara obiect masura asiguratorie dispusa de procurorul de caz, care reprezenta garantia recuperarii prejudiciului cauzat, au mai aratat sursele citate.

Sursa: hotnews.ro

(96 accesari)