-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

100 de motociclişti din Republica Moldova au donat sânge pentru a salva viaţa celor bolnavi

Must read

Comentarii recente

100 de motociclişti din Republica Moldova şi-au unit forţele şi au făcut o faptă bună. Ei au donat sânge pentru a salva viaţa celor bolnavi. Evenimentul este organizat în fiecare an, în luna octombrie, de Clubul Moto „Răzeşii Moldovei”.După o scurtă plimbare cu motocicletele pe străzile Chişinăului, motocicliştii s-au dus la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui.

VLADISLAV GRUZIN, organizator: „Organizăm pentru a face ceva bun în viaţă, deoarece nu ne ajunge bunătatea şi atenţiă pentru ceilalţi. Prin intermediul acestui eveniment, dorim să unim oamenii în jurul unui scop comun.”

Evenimentul este organizat pentru al şaptelea an consecutiv. Scopul acţiunii este de a sensibiliza cetăţenii despre necesitatea actului de donare a sângelui. Motocicliştii ştiu foarte bine acest lucru iar pe geaca fiecăruia dintre ei este trecută grupa sangvină.

Medicii spun că acţiunile comune de donare de sânge sunt binevenite pentru a menţine stocurile pentru spitale. Sângele donat este folosit pentru persoane care au suferit un accident, au nevoie de o intervenţie chirurgicală sau de un transplant de organe.

DOINA BANARI, vicedirector, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui: „În această perioadă în creştere a pandemiei şi a numărului de pacienţi în instituţiile medicale, atunci şi consumul de produse e mult mai mare pentru că avem pacienţi cu covid la care se dezvoltă anumite comorbidităţi şi au nevoie în tratament anume de produsele sangvine.”

Donarea de sânge este sigură, sută la sută, şi nu există risc de infecţie cu HIV/SIDA sau alţi microbi, bacterii sau viruşi. La recoltare se utilizează un ac steril de unică folosinţă. Donarea se face după un scurt examen medical şi doar dacă persoana are o stare de sănătate bună şi corespunde ca vârstă şi normă de greutate.

www.tvrmoldova.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri