-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

10 ani fără Leonida Lari

Must read

Comentarii recente

Scriitoarea Leonida Lari, fost deputat PRM, a murit pe 11 decembrie, 2011.

Ea a avut trei mandate de deputat in Parlamentul Romaniei, intrand pe listele Partidului Romania Mare in 1996, 2000 si 2004. Ulterior, in 2005, a demisionat din PRM, motivand ca prefera “libertatea de a gandi si de a actiona” si “un limbajul civilizat chiar fata de adversarii politici”. Doi ani mai tarziu, Leonida Lari si-a depus cererea de inscriere in Partidul Popular Crestin-Democrat (PNTCD), scria presa romaneasca la acea vreme.

Leonida Lari era membra a Uniunii Scriitorilor din Romania – Asociatia Scriitorilor Bucuresti si a fost distinsa de Academia Romana cu premiul pentru poezie “Mihai Eminescu”.

Leonida Lari s-a născut pe 10 octombrie 1949 în satul Bursuceni, raionul Sângerei. A fost o luptătoare aprigă pentru libertatea și emanciparea națională a românilor basarabeni. A fost redactor-șef al primei publicații cu grafie latină în Basarabia postbelică – „Glasul” -, deputat în Sovietul Suprem al URSS și deputat în Parlamentul României (trei legislaturi). S-a învrednicit de premiul pentru poezie „Mihai Eminescu” al Academiei Române , Premiul „România Mare” și premiul „Tibiscus” (Serbia).

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri