3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

1 aprilie vine cu schimbări

Must read

Comentarii recente

1aprilie7654_78423400Nu e glumă. Guvernul a asigurat că de astăzi vor majora pensiile cu cel mult 90 de lei, iar CCA va începe monitorizarea radiodifuzorilor pentru a vedea dacă acestea difuzează cel puțin 30% de producție proprie în limba română. Astăzi FISC-ul atenționează că este  ultima zi pentru a face declarațiile pe venit pe anul 2012 și tot de astăzi Termocom sistează căldura în Chișinău.

Cei care primesc pensii mai mici de 1300 de lei, vor beneficia de o majorare cu pînă la 90 de lei. Astfel, persoanele care au peste 30 de ani munciți, vor primi încă 90 de lei, iar cei care au pensii mai mici de 1300 de lei, vor avea un adaos de 60 de lei. Invalizii de gradul I, II și III, vor avea pensii mai mari cu 90, 60 și respectiv 50 de lei. În acest sens, Guvernul a alocat circa 450 milioane de lei.

Pentru agenții economici, dar și persoanele fizice, Inspectoratul Fiscal anunță ultimatum. Asta pentru că astăzi expiră termenul de plată pentru impozitul pe venit obținut în 2012. Potrivit  Codului Fiscal, declarația pe venit trebuie să o depună beneficiarii de salarii anuale mai mari de 25 mii 200 lei sau mai multe locuri de muncă, dar și cei care au acumulat venit în urma vînzărilor proprietății sau din arenda terenurilor agricole.

Începînd cu 1 aprilie, intră în vigoare decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului care obligă radiodifuzorii să difuzeze cel puțin 30% produs autohton. Nesupunerea radiourilor și televiziunilor presupune inițial avertizare, iar ulterior amendă. Pot fi scutiți de dreptul de a difuza publicitate sau chiar, să le fie ridicată licența de emisie.

Precizăm, că astăzi s-a încheiat sezonul de încălzire. Ca urmare a creșterii temperaturilor, agentul termic își va sista activitatea. Dacă timpul se va răci în următoarele zile, autoritățile anunță că ar putea reconecta instituțiile medicale și de învățămînt.

Astăzi, regizorul și umoristul Tudor Tătaru ar fi împlinit 56 de ani…

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri