Bătrâni îndulciți de Șor înainte de alegeri; „Îi prostesc cu 15 ciocolate ca să le cumpere votul”

Ilan Șor folosește la greu o veche formulă pentru înduioșarea alegătorilor – dulciuri la pachet. Încearcă să corupă bătrânii, cu votul cărora să ajungă în Parlament, ne anunță o tânără din Șoldănești.

Bunica acesteia, în vârstă de 82 de ani, a și primit o pungă cu bomboane, și un mesaj de felicitare, semnat de Șor. Comisia Electorală Centrală afirmă că ar putea examina situația, doar dacă dulciurile se regăsesc în raportul financiar al partidului.

„S-au apropiat două doamne la poartă și au întrebat de bunica, i-au înmânat un colet, un pachet, o cutie pe care scria „Partidul Șor” și au făcut o fotografie. După care au i-au adresat felicitări și au plecat. Am intrat în casă, am desfăcut pachetul și am văzut acolo o felicitare pe care era scris numele bunicii și o plasă cu 15 – 20 de bomboane”, povestește Victoria, nepoata bătrânei, care s-ar fi arătat bucuroasă de cadou, spre deosebire de nepoții acesteia.

„M-a indignat foarte mult cadoul acesta…Prostesc cu 15 ciocolate, ca mai târziu când vor fi alegerile să cumpere voturile bătrâneilor…Eu am avut senzația că din miliardul furat pentru care noi, cetățenii întoarcem înapoi din salariu, dumnealui îți permite să cumpere ciocolate și să trimită la toți bătrâneii, care vor avea ziua de naștere, oamenii care au carduri sociale la ei în magazin”, mai spune nepoata bătrânei.

Într-un mesaj către toți clienții rețelei de magazine sociale, tânăra din Șoldănești le sugerează oamenilor să nu se lase ademeniți de promisiuni electorale.

„Îi rog frumos din toată inima să nu se lase înșelați pentru 15 ciocolate. Să se gândească că avem copii care au nevoie de o țară prosperă, de o țară cu… oameni drepți, oameni corecți și oameni care se gândesc doar pentru binele țării”, a mai declarat tânăra.

Unii experți vorbesc de o corupere clară a cetățenilor.

„Putem constata сă în mod neoficial această campanie electorală a Partidului Șor a început deja. Persoana care figurează în raportul Kroll ca unul dintre actorii principali în furtul miliardului face acum pomeni unor oameni săraci, după ce a furat banca, după ce a prejudiciat sistemul bancar. El vrea susținere din partea electoratului, el vrea să-i ademenească, să-i loializeze”, a declarat pentru Jurnal TV Ianina Spinei, expert Transparency International Moldova.

Solicitați pentru o replică, reprezentanții Partidului Șor ne-au declarat că toți deținătorii de carduri sociale sunt felicitați cu ocazia zilei de naștere. În context, șefa Serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sârbu, afirmă că instituția nu are competențe de a monitoriza activitatea actuală a Partidului Șor. Dacă ar exista o plângere, Comisia va putea examina dacă pungile cu dulciuri se regăsesc în raportul financiar al partidului respectiv, a conchis reprezentantul CEC.

(166 accesari)

Articole similare

Corupție

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința se aplică imediat

Corupție

„Există anumiți procurori care dețin dovezi împotriva lui Plahotniuc și așteaptă momentul potrivit”

Corupție

Ministerul Sănătății recomandă ca în instituțiile de învățământ copiii să fie hrăniți cu pâine în loc de carne

Corupție

Plahotniuc, subiectul unui documentar Al-Jazeera: „Un om cu o poreclă sinistră și o reputație dezgustătoare” // VIDEO

Corupție

Circa 1500 de FRAUDE, doar în ziua alegerilor; Raportul blocului ACUM Paltforma DA și PAS a fost făcut public // DOC

Corupție

„Republica Moldova are nevoie de o Laura Codruţa Kovesi”

1 comentariu până acum

  1. VOM FI FURAȚI, FURAȚI ȘI IAR FURAȚI DE REGIMUL PLAHOTNIUK

    Sergiu Cioclea avea salariu foarte bun și de asemenea alte facilități ca Guvernator al BNM. Sergiu Cioclea a hotărât să plece. ASTA NE DOVEDEȘTE, CĂ-N URMĂTORII ANI VOM FI FURAȚI, FURAȚI ȘI IAR FURAȚI DE REGIMUL PLAHOTNIUK.

    Coordonatorul regimului, talpa iadului Plahotniuk va ieși la tribună și cu vocea lui sacadată, scremută din fundul curului și ne va spune tot felul de năzbâtii pe care el, ortacii lui și regimul Plahotniuk, cum că le face pentru popor. Însă poporul, în afară de pupîncuriștii lui Plahotniuk, va trăi tot rău și VOM FI FURAȚI, FURAȚI ȘI IAR FURAȚI.

    Prezervativul de multiplă folosință Adrian Candu cu moaca lui hlizâtoare și lunecoasă, parcă dată cu vaselină, va căuta un nou Guvernator, foarte puțin probabil ca acesta să fie hoțul miliardelor juifeara Ilan Șor. Probabil va fi unul nou, care va satisface poftele regimului Plahotniuk în întregime și VOM FI FURAȚI, FURAȚI ȘI IAR FURAȚI.

    Vom fi în stare la alegerile parlamentare din februarie să ne rupem din acest cerc diavolesc? Suntem oameni, avem demnitate și trebuie să încercăm. Formarea Blocului Partidelor Antioligarhice este dovada, că vom încerca. Deși, avem împotriva noastră sistemul electoral mixt, zămislit de căcatul de mâță „academic” Nicolae Dabija, avem Comisia Electorală Centrală, formată de talpa iadului Plahotniuk, avem circumscripțiile electorale, formate cât se poate de avantajos regimului Plahotniuk, TREBUIE SĂ ÎNCERCĂM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *