Andrei Năstase: Pe 20 mai se pune la cale Marea Fraudă și Marea Dezinformare pe modelele deja verificate în exterior

La alegerile din Chișinău se pune la cale Marea Fraudă și Marea Dezinformare pe modelele deja verificate în străinătate. În aceste ultime două săptămâni de campanie, spațiul mediatic și rețelele de socializare vor fi inundate cu știri false, iar în ziua alegerilor, din afara Chișinăului vor fi aduși cu autobuzele „alegători de meserie” pentru a vota în locul chișinăuenilor.

Declarațiile au fost făcute cu puțin timp în urmă de Andrei Năstase, candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice pentru Primăria Chișinău.

„Am primit informații că în aceste ultime două săptămâni de campanie spațiul mediatic și al rețelelor de socializare va fi inundat cu știri false, sondaje micinoase, reportaje propagandistice, poze falsificate grosolan, interceptări telefonice trucate și prelucrate. Toate acestea fiind elaborate foarte profesionist pe enorme sume de bani negri proveniți din furturile de miliarde de la cetățeni. Există deja numeroase site-uri și pagini clonă care fac o propagandă mincinoasă la adresa mea. Banii cetățenilor, banii moldovenilor, care au fost furați prin tot felul de scheme de corupție sunt acum folosiți pentru a plăti specialiști din țară și din străinătate care se ocupă de falsificarea acestor texte, a fotografiilor, care produc clipuri video mincinoase, chiar cu prelucrarea tehnică a vocii mele, a imaginilor și a contextelor”, a declarat Andrei Năstase.

Candidatul comun al forțelor proeuropene a amintit în context de campania prezidențială, unde s-au folosit tehnici similare împotriva Maiei Sandu. „Se întâmplă din nou și mult mai grav”, a menționat Năstase.

De asemenea, președintele Platformei DA susține că, potrivit informațiilor pe care le deține, în ziua votului, persoane din afara Chișinăului vor fi aduse cu autobuzele pentru a vota.

„Vor vota cu mai multe buletine, vor vota și morții și cei care sunt plecați în străinătate. Vor încerca să schimbe rezultatele alegerilor pentru că sunt disperați să rămână la putere pentru a fura țara în continuare, pentru a-și păstra averile, pentru a scăpa de lege”, a mai spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a făcut apel către locuitorii capitalei, dar și către toți cetățenii Republicii Moldova să sancționeze aceste manipulări și minciuni printr-o mobilizare pe 20 mai, iar ulterior în cadrul alegerilor parlamentare din toamnă.

„Haideți cu toții la vot pentru a le arăta că nu pot să ne mintă și să ne fure în continuare așa cum au făcut-o timp de peste 20 de ani”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, liderul Platformei DA a solicitat Procuraturii să se sesizeze și să facă demersurile necesare pentru a identifica și trage la răspundere pe cei care au pus la cale această campanie de dezinformare și manipulare.

Sursa:jurnal.md

(186 accesari)

Articole similare

Opinii

Dima Kaneșno

Eveniment

Cum au votat cetățenii RM la europarlamentare: PNL a luat cele mai multe voturi, PSD – rezultate modeste

Politic

Năstase, despre rezultatele alegerilor europarlamentare: O victorie pe care niciun dictator sinistru n-o poate anula

Politic

ANDREI NĂSTASE, ALĂTURI DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI LA CEL MAI MARE MITING AL PNL ROMÂNIA: LUPTA PENTRU DEMOCRAȚIE TREBUIE SĂ REPREZINTE PRINCIPALUL PROIECT COMUN AL NOSTRU

Justiție

Năstase: Plahotniuc se teme de anchete internaționale. Mă voi adresa și în Marea Britanie

Eveniment

Năstase, la Viena: A cerut organelor austriece și europene să demareze anchete privind frauda bancară și spălările de bani

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *